Наприклад, в 100 гр тушонки з яловичини міститься 213 кКал (12,6% від добової норми), зі свинини – 226 кКал (13,4% від добової норми).Aug 17, 2020
У яловичій тушонці немає вуглеводів, зате в ній багато поживного білка, тому її можна віднести до дієтичних продуктів. На відміну від смаженої чи печеної, тушкована яловичина легко засвоюється, це важливо для людей із людьми із захворюваннями травного тракту.
Як правило, тушонка випускається у двох типах банок – висока бляшана банка масою нетто 338 г і плоска алюмінієва або жерстяна масою нетто 325 г.
А за ГОСТом для свинячої тушонки вищого ґатунку в банку має бути не менше 59% м'яса та жиру від маси нетто готового продукту, для першого сорту – не менше 57%, для яловичої – не менше 58% та 56% відповідно. А що насправді? Різні експертні організації періодично проводять дослідження м'ясних консервів.