Чай із плодів шипшини можна заварювати у каструльці, але набагато зручніше – у термосі. І тому 3 ст. ложки сухих плодів поміщають у термос, заливають 1 літром окропу та настоюють ніч. Дозування: дітям від 4 років – 1 склянка на добу, дорослим – 2 склянки, для схуднення п'ють чай до 5 разів на день між їдою.26 вер. 2021 р.
Чи можна пити відвар шипшини замість чаю?
А щоб зберегти всі корисні властивості напою та увібрати всі вітаміни та мінерали, слід випити його протягом п'яти хвилин після приготування. Шипшину можна вживати не тільки у вигляді чаю, але і як джем без цукру.
Чи можна пити заварену шипшину?
Правильно пити шипшину, заварену в термосі, протягом дня: наприклад, пити відразу після наполягання – настій шипшини зберігає користь протягом 12 годин. Дорослим рекомендується 2-3 склянки щодня.