Чим Амарантове борошно відрізняється від пшеничного?

Амарантове борошно багата поліненасиченими жирними кислотами, містить легкозасвоювану і потужну форму вітаміну Е, в ній приблизно в п'ять разів більше заліза і втричі більше клітковини, ніж у борошні пшеничного.. У ній високий рівень калію, фосфору, вітамінів А та С.

Амарантове борошно У амарантового борошна дуже збалансований склад щодо мікроелементів і вітамінів. Вона багата на білок і клітковину, з легкістю може замінити пшеничне борошно, використовується у випічці, з неї роблять хліб, пельмені та макарони.

Корисні властивості борошна з амаранту: Борошно з амаранту не містить глютен, але до її складу входить речовина сквален. Він затримує процес старіння клітин, а також насичує тканини нашого організму киснем, що сприяє профілактиці онкологічних захворювань.

Порівняно з пшеничною борошном житня містить на 30% більше заліза і на 50% більше калію та магнію. Її безперечна перевага – наявність лізину – амінокислоти, яку використовують спортсмени при підвищених навантаженнях.

Related Post