Найчастіше для зондового харчування лежачих хворих рекомендують:
- бульйони на базі відвареної риби, м’яса, птиці;
- кефір;
- рідку молочну кашу з манної крупи;
- протерту через дрібне сито відварну рибу, м’ясо, птицю з додаванням бульйону, в якому варилися продукти.
Aug 8, 2022
Правила годування через назогастральний зонд
- Якщо пацієнт притомний, розпитайте його, як йому комфортно приймати їжу – за столом або в ліжку. …
- Простежте, щоб верхня половина тулуба пацієнта була піднята мінімум під кутом 45 градусів. …
- Їжа має бути кімнатної температури або температури тіла.
Вставте шприц у кінець трубки для харчування або адаптер пуговичної стоми, якщо вона у вас встановлена. Відкрийте затиск трубки для харчування через зонд і обережно введіть ліки. Закрийте затискач трубки. Вставте шприц із 60 мл води в трубку для харчування через зонд.