Це найпоширеніший вид м’яса у світі. Свиней прошутто годують кукурудзою та фруктами, іноді каштанами та сироваткою. Прошуто виготовляють зі звичайних білих свиней.
Прошуто також висушують і посипають великою кількістю солі. Але, на відміну від хамона, для цього делікатесу підтримують певний рівень вологості повітря. У результаті хамот виходить сухим і трошки жорсткуватим, а прошуто – ніжним і соковитим.
Фермери з Андалусії годують свиней каштанами, щоб виробляти особливий вид іберійського хамона . Іспанія по-російськи – все про життя в Іспанії
Прошу́тто (італ. prosciutto в перекладі означає окіст) – італійська шинка, зроблена з окосту, натертого сіллю. Найвідоміший різновид прошуто – пармська шинка – не містить жодних інших додаткових інгредієнтів, крім морської солі.