Стільники слугують природним пакуванням для меду, яке можна вживати разом із ним, при цьому отримувати додаткові вітаміни. У шлунку та кишечнику віск діє як адсорбент, зв’язуючи токсичні речовини та виводячи їх з організму. Щоб з’їсти стільники їх потрібно дуже довго жувати або їсти з чорним хлібом.22 Sept 2018
Як правильно їсти мед у стільниках
- Щоб продукт приніс найбільшу користь, його необхідно жувати в первозданному вигляді, не витягуючи зі стільників.
- Для розжовування необхідно брати невеликі шматочки приблизно 2 на 2 см розміром.
- У процесі жування мед має видавлюватися з осередків, а самі стільники – перетворюватися на щільну воскову кульку.
26 Aug 2019
Корисні властивості стільникового меду полягають у наданні не тільки ранозагоювальної, протизапальної, бактерицидної, але навіть протигрибкової та болезаспокійливої дії. Фітонциди насичують його амінокислотами, вітамінами та ферментами, а пилок чинить омолоджувальний ефект.
Жінкам вживання меду в сотах полегшує стан клімаксу, покращує роботу серця. Прополіс у складі бджолиних стільників забезпечує ранозагоювальні, протизапальні, антибактеріальні властивості. Мед нейтралізує спиртовмісні продукти, а також виводить токсини і шлаки.