Чим корисна риба щука?

У м’ясі щуки міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів (багато калію, магнію і фосфору, вітамінів групи B). Воно корисне для здоров’я шкіри та слизових оболонок, нервової та травної системи, регулює цукор у крові, є антиоксидантом, позитивно впливає на обмін речовин в організмі.

Щука цінується як їстівна риба, але в неї гострі кістки, так звані Y-подібні кістки. Однак завдяки впорядкованому розташуванню кісток у спинці в два ряди їхнє виймання не становить особливих проблем і виконується дуже просто. М’ясо цієї хижої риби відносно сухе.

Якщо є під рукою – дрібна риба і рибні обрізки (голови, хвости, плавники) для рибного бульйону. Видаляємо зябра і обережно чистимо шкуру риби від луски, щоб не порвати її. Підрізаємо шкіру за головою щуки так, щоб на спинці вона залишилася цілісною, акуратно знімаємо шкіру до хвоста панчохою, надрізаючи біля плавників.

У складі м’яса щуки відвареної містяться мікроелементи (фосфор, залізо, молібден, йод, нікель, цинк, хром, фтор, марганець, кобальт, мідь), вітаміни груп Е, В, С, РР – ось ще неповний перелік усього корисного в м’ясі щуки.

Related Post

Що дорожче за золото?Що дорожче за золото?

Паладій – найдорожчий з чотирьох основних дорогоцінних металів: золота, срібла і платини. Він зустрічається рідше, ніж платина, і у великих кількостях використовується в каталітичних нейтралізаторах.26 Mar 2021 каліфорній-252 Так, якщо