Тушки сига мають досить високий показник жирності м’яса. Риб’ячий жир, і особливо сига, дуже швидко засвоюється в організмі. На відміну від тваринного жиру, риб’ячий жир дуже корисний, а також інші продукти переробки, такі як ікра, голови, хвости.
Корисні властивості сига Жир риби сиг містить велику кількість вітамінів, необхідних для нормальної роботи людського організму. Зокрема, це вітамін А, що підтримує гарний зір, і вітамін D, який відповідає за міцні кістки.
Вона дуже смачна навіть просто відварена або приготована на пару. Свіжоспійману рибу можна їсти в такому вигляді, в якому вона є: я робив із сига крудо, сашимі та севіче з різними соусами, як зараз модно (хоча свіжий сіг дуже смачний і без усіляких спецій).
В ікрі сига багато вітамінів A, B, D, поліненасичених жирів. Ця ікра корисна для зору і її потрібно частіше включати у свій раціон людям, які працюють за комп’ютером і перевантажують свій зоровий апарат.