Пластовий мармелад вважається найкориснішим, оскільки в його складі міститься мінімальна кількість добавок…. Харчова цінність на 100 г продукту становить:
- калорійність (у середньому) – 320 ккал;
- білки – 0,1-0,2 г;
- вуглеводи – 79,4 г;
- харчові волокна – 1,2 г;
- вода – 18 г.
Jun 26, 2020
Мармелад готується на основі желатину, агар-агару або пектину, ці компоненти корисні, але в помірній кількості. Найкориснішим складом вважається пектин, адже він міститься в багатьох фруктах. Пектин може чистити наш організм від шлаків і токсинів. знижує рівень холестерину в крові.
За підсумками перевірки найкращим виявився “Бєлєвський мармелад” – у його складі виявили найбільшу кількість яблучного пюре – 33%. У яблучних кільцях “Пірат-мармелад / TROLLI” експерти констатували наявність концентрату яблучного соку – менше 2%.