Перчик має низьку калорійність (26 ккал на 100 г), прискорює метаболізм, нормалізує жировий обмін речовин. У його складі присутній жироспалювальний елемент капсаїцин. Порожнина рота. Говорячи про користь і шкоду солодкого перцю, слід зазначити, що його регулярне вживання корисне для здоров’я зубів і ясен.
Солодкий перець – смачний, корисний і дуже низькокалорійний овоч. Він містить значний список необхідних для здоров’я речовин і всього 31 ккал на 100 г. Його можна їсти сирим і додавати в найрізноманітніші страви.
Крім вітамінів, болгарський перець багатий на мікро- і макроелементи. У його соковитій м’якоті міститься калій, фосфор, сірка, магній і кальцій, а також фтор, йод і мідь. Кожен із них має суттєве значення в нормальному функціонуванні організму людини та підтримці всіх його життєво важливих функцій.
Болгарський перець містить велику кількість вітамінів (A, C, B9, B6, K, E), мінералів (калій, залізо). Він низькокалорійний і багатий на клітковину. “У ньому є важливі каротиноїди, такі як капксантин, віолаксантин, лютеїн, кверцетин і лютеолін.