Покроковий рецепт приготування: Розчин лимонної кислоти, що використовується в кулінарії
- Крок 1. У баночку насипаємо 1 чайну ложку кристалічної лимонної кислоти, додаємо 2 чайні ложки гарячої води.
- Крок 2. Добре перемішуємо до повного розчинення кристалів. Кислота готова до вживання.
Гранули розлучаються водою 1:2 – на одну ложку лимонної кислоти дві ложки води. Кількість води можна збільшити, щоб зробити розчин менш концентрованим. Якщо ви плануєте готувати страву з термічною обробкою (випікати, нагрівати, смажити тощо), сміливо можете замінювати свіжий сік лимона кислотою.
Очистити вапняний наліт лимонною кислотою дуже просто: лимонний сік можна використовувати у чистому вигляді, а кислоту у порошку потрібно розчинити з розрахунку 1 столову ложку на 1 літр води. Готовий розчин – відмінний народний засіб від нальоту у ванні.