Щоб замінити чайну ложку розпушувача, змішайте половину чайну ложку соди та чверть чайної ложки столового оцту. Окремо соду можна додати в борошно, а оцет – рідкі інгредієнти. Можна погасити соду в ложку і влити в тісто.
Сода замість розпушувача Для того щоб використовувати соду замість розпушувача, знадобиться приблизно 1 чайна ложка оцту або лимонного соку на кожні 1/2 чайної ложки харчової соди. Якщо в рецепті потрібна 1 столова ложка розпушувача, замініть його 1 чайною ложкою харчовою соди.
Найпопулярніша заміна харчової соди – пекарський порошок або розпушувач. Головне – дотримуватися пропорцій! Харчова сода (Вона ж – натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію) широко використовується у випічці. Соду додають, як правило, в бездрожжеве тісто, а також в тісто для млинців та оладок, довіряючи їй роль розпушувача.
Як замінювати: 1 чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту. Куди додавати: соду – до сухих інгредієнтів, оцет – до рідких або гашену соду – готове тісто.