картопля має у своєму складі сполуки, які називають глікоалкалоїди та соланін. Ці сполуки токсичні при вживанні в рясні кількості. При приготуванні плодів зверніть увагу на зелені плями на шкірці – у них рівень глікоалкалоїдів найвищий.
"Картопля точно не варто вживати при порушенні вуглеводного обміну, при метаболічному синдромі, цукровому діабеті", – заявив Леонов. Крім того, деякі люди страждають на індивідуальну непереносимість картоплі.
Картопля у невеликих кількостях містить у собі соланін (природна отрута рослинного походження), і якщо в бульбі його багато, це може негативно позначитися на нервовій системі людини. Мова в тому числі і про зелені бульби з проростками, які утворюються внаслідок неправильного зберігання.