Усім іншим людям дієтолог порадила їсти не більше однієї хурми на день. Вона пояснила, що терпку властивість хурмі надають таніни, які провокують утворення в шлунку грудочок з їжі, через що можуть виникнути метеоризм, здуття живота, болі в шлунку та закрепи .Oct 11, 2021
Її не рекомендується їсти людям із цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також тим, у кого є проблеми з підшлунковою залозою та запори”, – наводить слова нутриціолога РІА Новини. Водночас вона зазначила, що тим, у кого немає перерахованих захворювань, хурма принесе тільки користь.
Практично вся її шкода через таніни, які в ній містяться. Таніни під час реакції із соком шлунка утворюють в’язку липку суміш, потім з’являються якісь грудки. Тому не можна переїдати хурму, оскільки це загрожує розвитком гострої кишкової непрохідності.
У складі хурми низький вміст кислот, її цілком можна споживати в разі виразкової хвороби. У неї хороші антибактеріальні властивості. Хурму можна їсти в разі захворювань і розладів шлунково-кишкового тракту.