Але і шкода у киселю теж є: Напій багатий на вуглеводи і може призвести до набору ваги. Через велику кількість цукру в складі він протипоказаний діабетикам. Може виникнути алергічна реакція, якщо пити кисіль, зроблений із магазинного порошкового напівфабрикату.
Сучасні варіанти киселю більше нагадують десерт: велика кількість смакових добавок і цукру перекриває корисні властивості. Саме через останнє кисіль не рекомендований людям із цукровим діабетом і тим, хто худне. У цьому разі корисну альтернативу можна легко приготувати вдома.
Молочний кисіль швидко насичує і втамовує голод. У ньому міститься більше кальцію, ніж в інших видах киселю. Молочний кисіль також корисний для травлення: він нейтралізує кислотність шлунка і покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Чому цей напій найкраще пити вранці, читайте в нашій новині. Перш за все, пити кисіль дуже важливо для правильної роботи шлунка. Завдяки в’язкій структурі цей напій обволікає слизову оболонку, покращує травлення і перешкоджає появі дисбактеріозу.