У м’ясі містяться чужорідні для нашого організму білки, які пригнічують здорову мікрофлору людини, викликаючи дисбактеріоз кишківника. Як наслідок такого негативного впливу м’ясних продуктів, відбувається дисбаланс у роботі всіх систем організму і знижується здатність до самовідновлення та саморегулювання.Sep 20, 2014
Травна система Як вказує ВООЗ, червоне м’ясо є канцерогенним для людини і може спричиняти рак кишківника, підшлункової залози та простати. Скорочення споживання червоного м’яса зі 100 грамів на добу до 25 грамів знижує ймовірність утворення раку кишечника на 25%, а повна відмова – на 35%.
Але у медалі є і зворотний бік. Загальновизнаними недоліками вегетаріанського харчування вважаються дефіцит амінокислот, заліза, цинку, кальцію, вітамінів D і В12, поліненасичених Омега-3 жирних кислот, харчових волокон. Крім того, рослинний білок має малий амінокислотний склад і гірше засвоюється організмом.
Велика кількість червоного м’яса в раціоні справді може спровокувати хвороби серця і судин. Так, експерти Американської кардіологічної асоціації з’ясували, що люди, які щодня з’їдали порцію свинини або яловичини, підвищували ризик розвитку атеросклерозу або різноманітних проблем із серцем на 22 %.