Багато хто думає, що пшенка має якийсь стосунок до пшениці, але схожа назва – це єдине, що об’єднує дві цих крупи. Усі ми любимо пшоняну кашу – ароматну та розсипчасту. Виявляється, пшоно роблять не з пшениці, як можна подумати зі схожих назв, а з проса – злаку, який ще в III столітті до н. е.
Пшоно не рекомендується пацієнтам із патологіями щитоподібної залози, оскільки воно заважає надходженню йоду. І також слід утриматися людям за низької кислотності шлунка, частих закрепів. Продукт слід з обережністю вживати вагітним жінкам у третьому триместрі.
Пшенична крупа , Полтавка або полтавська крупа – це крупа з твердих сортів пшениці. У Росії з пшениці виробляють два види пшеничних круп – “Полтавську” і “Артек”.