Діоксид сірки, що пригнічує бродіння, у хворих на бронхіальну астму може призвести до розвитку сильного нападу задухи. Страждають також люди, схильні до мігрені. Таніни червоного вина спричиняють і посилюють напади головного болю.Aug 27, 2020
Надмірне вживання напою викликає закладеність носа і збільшує ризик чутливості до гістаміну. Що призводить до головного болю, мігрені, нудоти і проблем зі шлунково-кишковим трактом. Іноді непереносимість гістаміну викликає запаморочення, нерегулярне серцебиття або підвищений кров’яний тиск.
Крім сульфітів і гістамінів, у червоному вині міститься білок шкірки винограду, під назвою LTP. Цей білок і надає червоному вину його благородного кольору, а також викликає у деяких людей алергічну реакцію, що супроводжується проносом.
Фахівець рекомендує вживати по 1-2 келихи якісного вина не більше 1-2 разів на тиждень.