Вищезгадані дослідження показують, що надмірне споживання гострого перцю чилі та гострої їжі, багатої на капсаїцин, може бути шкідливим для шлунку та може збільшити ризик раку шлунку/шлунку, хоча капсаїцин може мати переваги в інших типах раку та для полегшення болю (використовується в кремах).Oct 25, 2020
Капсаїцин розріджує мокротиння і сприяє виведенню його з легень, зміцнює тканини легень і допомагає запобігати і лікувати емфізему. Діє як бронхорозширювальний засіб. Має протиастматичні властивості.
Вчені з Ноттінгемського університету з’ясували, що капсаїцин, який відповідає за гострий смак і подразнювальну дію пекучого перцю, спричиняє масову загибель злоякісних клітин завдяки впливу на мітохондрії – органели, що забезпечують клітини енергією.
Що всередині гострого перцю? Попри те, що чилі містить низку корисних речовин, наприклад, хлорофіл та антиоксидант лютеїн, вживання цього перцю в їжу може спричинити певний дискомфорт. Зокрема, нудоту, блювоту, біль в очах, діарею, біль у животі, печію та головний біль.