Експерт вважає, що синтетичні (ненатуральні) цукрозамінники однозначно шкідливі. Вони порушують мікрофлору кишківника, кислотну рівновагу крові та провокують запалення. До їхнього числа входить аспартам (сукралоза), ксиліт, сорбіт.May 22, 2021
Перш за все варто сказати, що цукрозамінник не корисніший за цукор. Цукрозамінники використовують як альтернативу звичайному цукру для хворих на цукровий діабет: вони повільніше розпадаються, тому не відбувається різкого стрибка глюкози в крові.
У разі надмірного вживання будь-якого продукту, зокрема замінника цукру, шкода очевидна. У цьому разі може порушитися мікрофлора кишківника, кислотна рівновага крові, виробитися толерантність до глюкози, а це є передумовою до діабету.
Найбезпечніші замінники цукру – це еритрит, стевія і сукралоза. Про це журналістам розповіла лікарка-ендокринологиня клініки МДУ, кандидатка медичних наук Зухра Павлова.