Угорщину поряд із Францією називають раєм для гурманів, настільки знаменита її національна кухня, визнана однією з найкращих у Європі. Серед особливостей тутешньої кулінарії називають пристрасну прихильність її до перцю-паприки, цибулі, свинини і сала. Кулінарна “візитна картка” країни – суп-гуляш.
Угорщина – це “гарячий ключ Європи”. Тут понад 500 унікальних гарячих термальних джерел. А Будапешт з початку 20-го століття вважається Міжнародною столицею лікувального купання. Угорці з посмішкою і гордістю кажуть, що джерело з гарячою термальною водою заб’є з-під землі, навіть якщо просто встромити в неї палицю.
- Фуа-гра Паштет із гусячої або качиної печінки, зокрема консервований, не є суто французьким винаходом. …
- Паприка Гурмани називають приправу одним із символів угорської національної кухні. …
- Сир Tihany. Конкурент французьких сирів. …
- Салямі Pick. …
- Марципан …
- Шоколад ChocoMe. …
- Торт Естерхазі …
- Лікер Zwack Unicum.
Угорщина – середньорозвинена індустріально-аграрна держава. У країні високо розвинені садівництво і виноградарство.