Це просто: "ванілін" – це ароматична речовина, а "ванільний цукор" – це цукор із додаванням ваніліну .1 Nov 2019
Замінити можна, але майте на увазі, що ванілін і ваніль дуже різні на смак і запах. Ваніль дає благородний пряний присмак і довгий післясмак, зовсім небагато гірчить і практично не має солодкості. Ванілін же простий і має досить сильний аромат. 1/4 ч.
Якщо у вас під рукою тільки ванілін, а вам хочеться використовувати ванільний цукор (для зручності дозування або щоб мати змогу присипати ванільним цукром випічку), то завжди можна змішати цукор і ванілін у пропорції 10:1.
Отже, відмінності між ванільним екстрактом, ваніліном і натуральною ваніллю можна стисло описати: Ваніль має складніший смак, порівнюючи з екстрактом і ваніліном. Вартість натуральної ванілі значно вища. Екстракт ванілі сильніший за ванілін у 2,5 раза.