Чим відрізняється херес чи мадера?

Так, херес роблять переважно з білого винограду сортів Паломіно, Москатель і Педро Хіменес. На відміну від хересу, мадеру виробляють як із білих, так і з чорних сортів, і в основному це Тінта Негра, а також Серсіаль, Вердельо, Мальвазія і Буаль.

Портвейн зміцнюють на стадії сусла виноградним спиртом міцністю 77% через 36-48 годин після початку ферментації. Отриманий портвейн проводить у чані кілька місяців, а потім відправляється на витримку. У випадку з хересом, кріплять уже вкрите флором вино, яке провело в бочці рік.

Портвейни роблять тільки в Португалії біля міста Порту в долині річки Дору, хереси на півдні Іспанії в регіоні Андалусія, мадери в Португалії на острові Мадейра. По-друге, портвейни, хереси, мадери створені за участю виноградного спирту. Додають його в строго певний момент.

ОСОБЛИВОСТІ ВИТРИМКИ Сухий херес (такий як фіно і мансанілья) кріплять виноградним спиртом приблизно до 15 градусів, і потім витримують під шаром спеціальних дріжджів, які називаються “флор”.

Related Post

Чим займаються люди на Північному полюсі?Чим займаються люди на Північному полюсі?

Експедиціїпівнічний полюспроводять гідрологічні спостереження, контролюють роботу гідроакустичних станцій, відповідальних за виявлення субмарин противника, підтримують роботу спеціальних акустичних маяків для наших підводних човнів, повідомляють про льодову та погодну обстановку на стратегічному