marzapane, ісп. mazapán) – суміш подрібненого на борошно мигдалю і цукрового сиропу (або цукрової пудри).
Між мигдальною пастою та марципаном існує невелика різниця. Мигдальна паста має менше цукру і є інгредієнтом для випічки. Marzipan – використовується для моделювання їстівних прикрас або цукерок.
У нього дуже приємний і ніжний смак. 70%-вий обирають поціновувачі легкої гіркуватості. Що більша концентрація дорогого мигдалевого борошна, то, природно, вища і ціна марципана.
Марципани – оригінальні кондитерські вироби із суміші значно подрібнених горіхів і цукрової пудри – марципанової маси. З упевненістю можна сказати, що це дивовижні і корисні ласощі! Усі його види солодкі, ніжні, поживні.