Зміст:
Вибір кухонної техніки для приготування їжі може бути складним, особливо коли йдеться про вибір між міні-піччю і духовою піччю. Обидва ці пристрої виконують ту саму функцію – запікають, грилять і випікають їжу, але існують значні відмінності в їх характеристиках та функціональності.
Міні пекти – це компактний пристрій, що ідеально підходить для невеликих кухонь або одиноких домогосподарок, які готують невелику кількість їжі. Вона зазвичай має менший розмір і потужність ніж духова піч, а також менше простору всередині для приготування великих страв. Міні-піч зазвичай оснащена базовими функціями, такими як запікання, гриль і розморожування, і може бути легко встановлена на стіл або кухонну стільницю.
З іншого боку, духова піч – це повноцінний кухонний пристрій, який пропонує велику потужність та просторий внутрішній об'єм для приготування різноманітних страв. Вона може пропонувати додаткові функції, такі як конвекція для рівномірного запікання, програмовані режими приготування, функцію підтримки тепла та багато іншого. Духова піч зазвичай встановлюється в нішу кухонного гарнітура, що дозволяє максимально використовувати простір на кухні.
Тип печі | Міні пекти | Духова піч |
---|---|---|
Опис | Компактна піч призначена для невеликих кухонь або для використання в подорожах. Зазвичай має обмежені функції і менший розмір, але також може мати режими обсмажування, випікання та гриля. | Більша піч, встановлена безпосередньо на кухонній плиті або в шафі.Має більше функцій та можливостей, таких як конвекція, самоочищення, вбудовані таймери та додаткові режими приготування їжі. |
Розмір | Зазвичай має компактний розмір, який дозволяє легко помістити піч на кухні, навіть якщо є невеликий простір. | Більше за розміром вимагає достатнього місця для встановлення. |
Можливості приготування їжі | Обмежені можливості зазвичай можуть виконувати базові функції, такі як випічка, обсмажування та гриль. | Великий вибір функцій та режимів приготування їжі, включаючи конвекційний режим, різні профілі приготування та можливість використання додаткових речей. |
Ціна | Зазвичай доступніша ціна, ніж у духових печей. | Можлива більш висока ціна через більший розмір та розширені функції. |
Переваги | Компактність підходить для невеликих кухонь, мобільність для використання в поїздках. | Більше можливостей приготування їжі, додаткові функції, можливість використання вбудованого приладдя. |
Недоліки | Обмежені можливості приготування їжі, менший обсяг приготування великої кількості їжі. | Вимагає достатнього місця для встановлення, може бути дорожчим у покупці. |
У чому відмінність духової шафи від міні-печі?
На відміну від міні-печі, духова шафа може бути як електричною, так і газовою.. Принцип роботи електричної духовки ідентичний тому, що міні-печі: висока температура всередині техніки забезпечується за рахунок ТЕН-елементів, кількість яких може змінюватися від одного до чотирьох.
У чому різниця між піччю та духовкою?
Конвекційна піч відрізняється від духової шафи насамперед наявністю вбудованих вентиляторів та розташуванням нагрівального елемента. У традиційній духовці нагрівальні елементи зазвичай встановлюються зверху та знизу.
Чи можна використовувати міні-піч для розігріву їжі?
Так, можна, однак, це займе набагато більше часу, ніж при використанні, наприклад, НВЧ. Так само необхідно використовувати жароміцний посуд. Добрий день, дана модель міні – духовка, а не НВЧ-піч, підігріти їжу можна, але на невисокій температурі та в жароміцному посуді.
Що можна робити у міні-печі?
Міні-печі – це випічка тортів, пирогів та сухариків, приготування м'яса, птиці, риби, гасіння овочів… Все не перерахувати, тому що не все, адже залежить від обладнання – багато залежить і від кулінарних здібностей користувача.