Вони дуже близькі за смаком, консистенцією і технологією виробництва – перед приготуванням соусу перцеве пюре піддається недовгому бродінню, а потім “закріплюється” оцтом. Щоправда, на відміну від Табаско, Sriracha не витримують у бочках, а одразу додають інші компоненти – часникове пюре, сіль, цукор .19 Feb 2017
ШРІРАЧА Цей гострий пастоподібний соус з перцю чилі, цукру (білого і коричневого), часнику, білого оцту і солі має пряно-солодкий смак і використовується в безлічі тайських, в’єтнамських та інших страв. Замінити його можна будь-яким соусом на основі гострого перцю. Наприклад, табаско або чилі.
Опис Гострий соус “Шрірача” має пронизливо вогненний гострий смак з ароматом підкопченого перцю. Гострі нотки перцю чилі та часнику надають соусу яскравих і пікантних ноток. Використовується в японській, китайській і тайській кухні для приготування м’ясних страв, …
Сірача, або срірача (тайськ.: ศรีราชา; англ.: / sɪrɑːtʃə /) – різновид соусу чилі. До складу соусу сірача входять перець чилі, оцет, часник, цукор і сіль. Соус сірача отримав назву на честь прибережного міста Сі Рача в провінції Чонбурі в східній частині Таїланду.