Насамперед на колір впливає місце проживання мідії. М’ясо молюска буває білого і помаранчевого кольору. Тут все гранично просто: помаранчеві мідії жіночого роду, білі – чоловічого. Якщо говорити про смакові якості, то мідія в першому наближенні нагадує устрицю.Apr 11, 2021
Раковини живих мідій мають бути цілими, без пошкоджень і тріщин. Запах має бути свіжим, мідії приємно пахнуть морем. Будь-який сторонній неприємний запах – привід насторожитися. Стулки раковин мають бути закриті.
Які мідії можна їсти, а які – не можна Однозначно – річкові мідії вживати в їжу не можна. Як би вас не переконували. Спочатку морські та океанічні мідії добувалися природним шляхом у прибережних зонах, де жителі могли собі дозволити їсти їх свіжими.
Мідії, або мітиліди (лат. Mytilidae) – сімейство морських двостулкових молюсків. Черепашка у мідій клиновидно-овальної форми, гладенька (завдовжки до 20 см), забарвлення – жовтувато-зеленого, золотисто-коричневого і фіолетового кольорів, усередині поверхня – перламутрова.