Манти – рубаний фарш із цибулею в закритому тісті. Відмінності Пози (Буузи) відрізняються від Мант тим, що для поз йде м’ясо, яке пройшло обробку через м’ясорубку, а в манти йде нарізане на маленькі шматочки м’ясо. Ще вони відрізняються одна від одної формою, у поз є невелика дірочка на самому верху, а в мант все закрито.Mar 4, 2017
Вважається, що пози ( бууза ) – один з варіантів китайської страви баоцзи (кит. 包子, bāozi), звідки походить і назва страви, але на відміну від китайського аналога начинка в буузах виключно м’ясна. Крім того, баоцзи завжди роблять із дріжджового тіста, тоді як для бууз це лише один із різновидів.
За однією з них форма бууз означає схиляння монгольських племен перед буддизмом, тож защипів має бути 33, як складок на вбранні лами. За другою легендою буузи придумали аналогічно формі юрти, через отвір на даху якої забезпечується особлива циркуляція повітря.
Хінкалі варять у великому об’ємі води, а ось для приготування бууз використовують спеціальну каструлю – позницю. Буузи в ній готуються на спеціальних решітках на парі приблизно 20-25 хвилин, тому і бульйон потім у них виходить ніжний і смачний. Один із найголовніших етапів приготування і хінкалі, і бууз – їх ліплення.