Як правило, зерна визрівають у колосі-волоті. До злаків належать пшениця, жито, овес, ячмінь, рис, кукурудза, просо.
Більшість хлібних зернових культур (пшениця, жито, рис, овес, ячмінь, кукурудза, сорго, просо, чумиза, могар, пайза, дагусса тощо) належить до ботанічної родини Злаки; гречка – до родини Гречані; борошнистий амарант – до родини Амарантові.
термін, що зазвичай позначає ядро (плід, насіння) будь-якої зернової культури, зазвичай хлібної зернової культури. Також може вживатися в однині як збірний іменник для позначення великих обсягів зерен довільних культур (“ринок зерна”).
9 корисних безглютенових злаків
- Рис Коричневий або нешліфований рис це необроблений попередник звичного нам білого рису. …
- Кіноа Кіноа останнім часом стало одним із найпопулярніших безглютенових зерен. …
- Овес Овес дуже корисний для здоров’я. …
- Гречана крупа …
- Амарант …
- Кукурудза …
- Сорго …
- Просо