Чим володіють лактобактерії?

Лактобактерії беруть участь у імунному захисті організму, активно борються з патогенами, беруть участь у процесах секреції та ліпідному обміні, протистоять алергічним реакціям. Вони набагато активніші, ніж біфідобактерії.

У яких продуктах містяться лактобактерії?

  • йогурт, кефір та інші види ферментованого молока;
  • деякі сири (пармезан, моцарелла, ементаль, камамбер, рікотта);
  • зелені столові оливки;
  • солоні огірки;
  • квашена капуста;
  • закваска для випікання хліба;
  • ферментовані ковбаси та салямі;

Лактобактерії пригнічують у кишечнику зростання гнильних та умовно-патогенних мікроорганізмів (УПМ) за рахунок здатності утворювати такі речовини, як молочна кислота, лізоцим, бактеріоцини (лактоцини B, F, J, M, лактобревін, плантарицин та ін.).

Related Post

Що означає день примирення?Що означає день примирення?

на 59-й сесії Генеральної асамблеї ООН 8 і 9 травня було проголошено Днями пам’яті та примирення. Було створено резолюцію, у якій пропонували всім країнам-членам ООН, приватним особам і неурядовим організаціям