м'які сорти віскі краще закушувати копченою рибою – сьомгою, лососем, фореллю; для віскі з яскраво вираженим трав'яним ароматом, такого як Ballantines або Jameson, підходить будь-яка страва з морепродуктів – устриць, мідій, креветок, а також салати на їх основі, коктейлі з гребінців.15 квіт. 2018 р.
Чим запивати та закушувати віскі?
Закуски та страви до віскі
- Наприклад, напій з вираженим стійким ароматом або односолодові сорти часто подають разом з дичиною та відвареною яловичою язиком.
- Солодкі сорти подають на стіл разом із імбирним печивом та пирогом із фруктами, а для м'яких підійде копчена червона риба.
Як пити віскі, щоб було смачно?
Чим закушують віскі
- Односолодовий віскі з димним або фруктовим ароматом п'ють під м'ясо (баранину та телятина), птицю, яловичу мову.
- М'який купажований віскі п'ють під копчену червону рибу (в ідеалі лосось).
- Купажований віскі із трав'яним ароматом п'ють під морепродукти (креветки, устриці).