Лимонний сік можна замінити яблучним оцтом, розбавленим у воді лимонної кислотою чи іншим соком. Лимонний сік широко використовується у кулінарії. Особливо часто він потрібен у приготуванні салатів, соусів, маринадів, а також випічки та десертів.
Але приблизна пропорція така: сік, видавлений з одного середнього лимонавідповідає 5-6 г кристалічної лимонної кислоти. 5 грам – це одна чайна ложка сухої речовини.
Компоти, до речі, також не варіант для щоденного споживання. Навіть якщо ви не додаєте туди цукор, перетравлені фрукти корисні для організму. Замінити сік можна на зелений чай, свіжі аналоги (але не більше двох склянок на день!) і воду, яка набагато важливіша, ніж усі солодкі напої.