Якраз ці, а також інші продукти і допоможуть замінити яйця:
- 1 чайна ложка соди + 1 столова ложка оцту. …
- 2 чайні ложки розпушувача + 2 чайні ложки води + 1 столова ложка рослинної олії. …
- 2 столові ложки молока + ½ столової ложки соди + ½ столової ложки лимонного соку.
Якщо до складу тіста вже входить сода, замість яєць можна взяти банан, фруктове пюре, лляне насіння, геркулес, картопляний або кукурудзяний крохмаль. Використання кукурудзяного крохмалю замість яйця під час випікання робить тісто пластичним і гладким – з нього зручно робити печиво і ліпити пиріжки.
Лляне насіння і насіння чіа Розмелене лляне насіння використовується замість яєць у мафінах, листковому і дріжджовому тісті, шарлотці, вівсяному печиві. Як і яйця, воно багате на омега-3-жирні кислоти, у ньому високий вміст білка. Щоправда, лляне насіння може надати випічці зернового або горіхового присмаку.