Редька виводить шлаки та токсини з організму. Вона здатна боротися з деякими хворобами ШКТ і має противірусні властивості. Сік червоної редьки використовують як профілактичний засіб від атеросклерозу. Крім того, редька червона є сильним сечогінним та жовчогінним засобом.
Що робить редька із організмом?
Зелена редька багата на вітамін А, він покращує здоров'я очей і є потужним антиоксидантом, що допомагає в боротьбі проти окислювального стресу. Зелений коренеплід корисний для нервової системи, він підвищує регенерацію тканин організму і надає позитивне вплив на стан шкіри та волосся.
Як правильно їсти редьку?
Зелену редьку і в Росії, і в Середній Азії часто їдять сирий – як салат або гарнір до плову. Дуже смачний салат виходить із натертої на крупній тертці редьки, змішаної з волоськими горіхами та смаженою цибулею. Смачно виходить, якщо до свіжої редьки додати трохи підсмаженого бекону.