Загальний час приготування: морква – 25-30 хвилин, картопля – 20-25 хвилин після закипання води. Кип'ятіть рідину під закритою кришкою, щоб заощадити час. Буряк вариться від 40 хвилин до 2 годин, залежно від розміру. Якщо варити овочі одразу в гарячій воді, вони зваряться швидше, але нерівномірно.
Зазвичай її томлять 20-30 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою, як і у випадку з картоплею. Коли морква буде готова, злийте гарячу воду. Охолоджувати коренеплід краще в холодній воді: так він збереже свою пружність і буде легше чиститись.
Що стосується буряків, то досвідчені господині все ж таки рекомендують відварювати її окремо. Насамперед це пов'язано з тим, що для коренеплоду потрібно більше часу. Крім того, велика ймовірність, що буряк пофарбує морква та картопля, вплине на їх смак.