За словами лікаря, вівсянка допомагає підтримати в нормі рівень холестерину за рахунок бета-глюкану і рівень глюкози в крові, а також знизити ризик захворювання серцево-судинної системи. При регулярному вживанні вівсяної каші сповільнюється засвоєння поживних речовин у кишечнику, а також добре очищається цей орган.Mar 15, 2022
” Вівсянку кашу на сніданок потрібно їсти не щодня, а два-три рази на тиждень. Часте споживання шкідливе, оскільки перешкоджає нормальному засвоєнню кальцію, чия нестача може послабити кісткову систему людини, а також погано позначитися на інших аспектах здоров’я”, – розповіла Барташевич.
Річ у тім, що в ній міститься занадто мало білка, який життєво необхідний організму після пробудження. Тому кашу краще їсти або на другий сніданок, або поєднувати з білковими стравами – омлетами, сирниками, сиром або скибочкою сиру.
На думку Анни Пащенко, лікаря-дерматолога, дієтолога-нутриціологами, вівсянку можна їсти хоч щодня. Рекомендований мінімум щодо споживання цього продукту становить 3 рази на тиждень. Це допоможе покращити роботу імунної системи через активацію лейкоцитів, яку стимулює споживання вівсяної каші.