Соковитий і насичений смак сирого гарбуза робить його самостійною закускою або гарніром. З нього готують вітамінні салати та смузі. Вдалим (і в смаковому, і у вітамінному плані) вважається поєднання сирого гарбуза з яблуками та морквою. Сирий гарбуз багатий на корисний для очей, імунної системи, шкіри та кісток вітамін А.
Сирий гарбуз багатий на корисний для очей, імунної системи, шкіри та кісток вітамін А. У ньому повно флавоноїдів, які сповільнюють процеси старіння і перешкоджають розвитку пухлин.
Так, лікарі не рекомендують вживати сирий гарбуз людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, каменями в нирках і жовчному міхурі, а також діабетикам. Людям похилого віку та маленьким дітям також не варто їсти гарбуз сирим через можливі проблеми з травленням.