Щоб котлети були м’якими, яєчний білок краще не використовувати. У курячий фарш для соковитості кладуть пару столових ложок сметани або жирних вершків. Додають нарізане дрібними шматочками вершкове масло.2 Dec 2011
Для того, щоб фарш був соковитішим, іноді додають колотий лід або бульйон. Особливо це допомагає, якщо м’ясо недостатньо жирне. Це легкий, дієтичний спосіб зробити фарш соковитішим, не перевантажуючи жирним м’ясом. Будь-які овочі, нарізані дрібно або натерті на тертці, додаватимуть соковитості.
Сухий фарш із яловичини або білого м’яса можна зробити соковитішим, додавши трохи рослинної олії, розтопленого шпику або подрібненого замороженого вершкового масла.
Можна спокійно додати у фарш моркву, картоплю або кабачок, які попередньо були натерті. Смак або текстура страви при цьому ніяк не постраждає. Крім того, можна використовувати крупи. Наприклад, вівсяні пластівці.