Для додання квасу більш насиченого кольору і смаку замість звичайного житнього хліба додавати, в тих самих пропорціях, підсмажений у духовці. Але не допускати потрапляння горілих кірок у закваску.
– А від чого залежить колір квасу? – Від продукту, на якому квас готували. Білий, або цукровий, квас отримують із житніх сухарів, пшеничного солоду і цукру. Насиченість кольору залежить і від ступеня обсмажування сухарів – що більш обсмажені сухарі, то насиченіший колір квасу.
Для різкості та пінності квасу добре застосовувати спосіб купажу. Це коли готовий квас розливається по пляшках, герметично закривається, і ставиться на 12-24 години в холодильник. Тоді молочнокисле бродіння призупиняється і щосили шпарять дріжджі, виділяючи вуглекислий газ у рідину.
Чим замінити родзинки в рецептах випічки та домашнього квасу
- Застосування родзинок у кулінарії
- Найкращі замінники родзинок
- Сушена вишня
- Сушена журавлина
- Сушена смородина
- Чорнослив
- Фініки
- Курага