Бар (англ. bar) – підприємство громадського харчування, яке обладнане барною стійкою та реалізує залежно від спеціалізації алкогольні та (або) безалкогольні напої, гарячі та прохолодні напої, коктейлі, холодні й гарячі закуски та страви в обмеженому асортименті, покупні товари.
Як правильно скласти барну карту Спочатку вказуються безалкогольні напої – води, коктейлі та лимонади, далі йдуть ваші авторські безалкогольні та алкогольні коктейлі. Нижче йде список алкогольних напоїв – від легких аперитивів до міцного алкоголю – горілка, віскі, текіла тощо.
На першій сторінці меню має бути спеціальна пропозиція страв даного дня, потім перелік фірмових страв, потім список страв у порядку черговості їх подачі: від закусок до напоїв. Закуски і салати розташовуються в меню відповідно до послідовності їх подачі для відвідувачів.