Склад цього продукту багато в чому визначає корисні властивості сала, у ньому містяться вітаміни А, Е, D, F, мікроелементи (селен), жирні кислоти (насичені та ненасичені).
Шкода сала Сало – дуже калорійний продукт: у 100 грамах міститься близько 800 ккал. Це означає, що якщо ви не плануєте витратити всю отриману від цього продукту енергію, то ризикуєте набрати зайву вагу. Вживання сала у великій кількості може призвести до ожиріння.
Чим корисне сало? У салі міститься велика кількість арахідонової кислоти (полінасичена жирна кислота). Вона необхідна для нормального функціонування головного мозку, нирок, печінки, серця. Крім того, ця кислота сприятливо впливає на холестериновий обмін.
Так, на думку доктора Сіраєвої, свиняче сало (та інші його види) не варто вживати дітям до 3 років і людям, старшим за 70 років…. З цієї ж причини сало протипоказане:
- якщо є загострення гастриту,
- людина страждає на гострий панкреатит, холецистит,
- при виразковій хворобі дванадцятипалої кишки або шлунка.
Sep 19, 2022