Рекомендується обмежити вживання всіх видів тваринних жирів, олії та жиру, одержуваних під час смаження м’яса і м’ясних продуктів, ковбаси, яєчню, качку, шкіру свійської птиці, сосиски, Не рекомендується: незняте молоко, концентроване молоко, вершки, жирні сири, вершкові супи.
Шкідливі продукти:
- Копченості, смажене м’ясо, тугоплавкі тваринні жири, маринади, консерви.
- Кава та інші екстрактивні речовини.
- Продукти, що впливають на підвищене газоутворення в кишечнику.
- Продукти, багаті на вітамін К (шпинат, салат, яловича печінка).
- Алкоголь у всіх видах.
Існує багато продуктів, які можуть природним чином розріджувати кров і допомагають знизити ризик утворення тромбів, і ось 10 з них…. Які продукти знижують ризик утворення тромбів:
- Імбир
- Оливкова олія
- Риба
- Ананас
- Ромашковий чай
- Касія або кориця
- Часник
- Червоне вино
Помідори сприяють розрідженню крові та знижують ризик утворення тромбів. Такого висновку після відповідного дослідження дійшли шотландські вчені.