Здебільшого рідкий азот використовують для заморожування продуктів і створення різних текстур. Також чистий азот використовують як харчову добавку E941: добавка до консервованих соків, захисний газ для пакування м’яса та м’ясних виробів, риби, хлібобулочної продукції, різних жирів, схильних до окислення продуктів.
- Рідкий азот на кухні – це нові можливості для сучасних кухарів.
- Посудина Дьюара має вакуумну термоізоляцію і ніколи щільно не закривається.
- Рідкий азот використовують у різних сферах: у будівництві, в медицині, в косметології, у будівництві та в пожежогасінні. …
- Сорбети та морозиво.
- Заморожена меренга
Азот застосовують у процесах пакування харчових продуктів, розливу негазованих напоїв, рослинних олій, захисту продуктів, що містять жири, від швидкого окислення, для створення інертного середовища всередині тари та збільшення термінів зберігання.