Вживання протермінованого борошна може спричинити захворювання, якщо воно містить мікотоксини, які виробляє цвіль. Вважається, що довгий час є стабільним при зберіганні інгредієнтів, тобто його можна зберігати за кімнатної температури.
Слід у відро землі додати 4-5 столових ложки борошна, перемішати і використати для висадки розсади. Борошно, по-перше, підживить корисну мікрофлору, а по-друге, збільшить вміст вуглекислого газу, і, по-третє, “поділиться” азотом, калієм і фосфором, які в ньому містяться, хоч і зовсім небагато.
Найкращий спосіб визначити, чи безпечне борошно – це понюхати його. У той час як свіже борошно має нейтральний запах, то погане борошно пахне не свіжим або кислим. Крім того, якщо ваше борошно потрапило в контакт з водою або вологою, то можуть з’явитися великі грудки цвілі. У цьому випадку слід негайно викинути весь пакет.