видами тварин – свинячий жир, яловичий жир, баранячий жир, норковий жир, курячий жир, риб’ячий жир, китовий жир тощо. джерелом одержання – підшкірний (сало), нутряний жир, кістковий жир, печінковий жир тощо.
Жири тваринного походження тверді й складаються переважно з насичених жирних кислот. Їх містять сало (90-92% жиру), вершкове масло (72-82%), свинина (до 49%), ковбаси (20-40% залежно від сорту), сметана (20-30%), сир (15-30%).
Продукти з високим вмістом насичених жирів:
- Жирне м’ясо і м’ясні продукти: бекон, сосиски, свинина, сало
- Молочні продукти: сир, вершкове масло, морозиво, вершки
- Кондитерські вироби: цукерки, печиво, тістечка і торти
- Пальмова та кокосова олії
- Кокосові вершки
Oct 16, 2020
Харчові жири поділяються на два істотно відмінні за своїми властивостями і значенням види: жири тваринного походження (вершкове масло, яловичий, свинячий, баранячий жир тощо).