Що означає Ікона Господь Вседержитель?

Ікона Господь Вседержитель – один із найдавніших і найшанованіших у народі типів зображення Спасителя. На ній він постає перед нами в образі вселенського Володаря і Судді, який віддає кожному з нас по вірі і діянням.Apr 26, 2022

про прощення неправедних вчинків і слів; про зцілення душевних і тілесних недуг; про захист від лиха і ворогів; про зміцнення духу в періоди життєвих випробувань.

1) ім’я Єдиного Бога, Пресвятої Трійці, сенс якого полягає в тому, що все існуюче, видимий і невидимий світ, утримується Божественною владою та всемогутністю; поняття Вседержитель зближується за значенням із поняттям “Цар цар царюючих, Господь панівних” (1Тим.6:15);

Епітет “Вседержитель”, написаний поруч з ім’ям Ісуса Христа, виражає, крім іншого, догмат Боговтілення: титул Вседержителя стосується повною мірою і Божественної, і людської природи Спасителя. Є складовою грецьких слів παν – все, і κρατος – сила.

Related Post

Чим небезпечний напад астми?Чим небезпечний напад астми?

Хвороби дихальних органів (у т. ч. інфекційної природи) порушують роботу організму. Поразки запального характеру руйнують слизові оболонки трахеї та бронхів, провокуючи ускладнення та хронічний перебіг таких хвороб як трахеїт, бронхіт

Скільки серій у серіалі молодіжка 6 сезон?Скільки серій у серіалі молодіжка 6 сезон?

З рахунком 3:2 перемогу «Ведмеді» здобули перемогу, причому останню шайбу було закинуто в овертаймі. Таким чином учень зміг обіграти вчителя. Ця фінальна гра стала 200-ю у скарбничці Сергія Макєєва на