פיתא, пі́та; івр. פת, пат) – круглий, плоский хліб, який випікають як з обойного борошна, так і з пшеничного борошна вищого ґатунку. Надзвичайно популярний на узбережжі Середземного моря та в країнах Близького Сходу.
Корінь: -піт-; закінчення: -а….Морфологічні та синтаксичні властивості
відмінок | од. ч. | мн. ч. |
---|---|---|
Ім. | пі́та | пі́ти |
Р. | пі́ти | пі́ти |
Д. | пі́ті | пі́там |
В. | пі́ту | пі́ти |
3) Піта складається з борошна, води, солі та дріжджів. Коржик і лаваш готуються з борошна, води та солі. 4) Піта виготовляється з борошна загального призначення, коржик і лаваш можуть бути приготовлені з різних видів борошна. 5) Лаваш набагато тонший, ніж піта або коржик.
Піта – це такий коржик із кишенькою, в яку можна покласти різноманітну начинку. На Близькому Сході та в країнах узбережжя Середземного моря, де хліб-піта надзвичайно популярний, у нього заведено класти фалафель, шаварму, хумус, салати або просто шоколадну пасту.