“sous-vide” – “у вакуумі”) – технологія приготування їжі у вакуумній упаковці. Продукти запечатуються в герметичний пластиковий пакет, з якого відкачується повітря, після чого готуються у воді, температура якої зазвичай не перевищує 70 градусів за Цельсієм.
Зробити страви су-вид у домашніх умовах без спеціальної техніки проблематично. Деякі господині поміщають шматок м’яса в пакет із харчового пластику із зіп-застібкою і відкачують повітря за допомогою соломинки. Потім м’ясо кладуть на водяну баню або у велику каструлю з водою і витримують у середньому від 1 до 5 годин.
За допомогою су-виду ви зможете: приготувати ніжну і смачну страву навіть із жорстких м’ясних висівок, приготувати овочі, які (на відміну від зварених у каструлі) збережуть свою форму та структуру, з легкістю зберегти в холодильнику або морозилці готовий продукт для подальшого використання – прямо у вакуумному пакеті.
Готування у вакуумі (також су-від , від фр. sous-vide , “під вакуумом”) – метод приготування їжі, за якого м’ясо або овочі поміщають у пластиковий пакет із відкачаним повітрям і повільно готують за порівняно низької й точно контрольованої температури, зазвичай у водяній бані.