Щоб плов вийшов приємного жовтого кольору, необхідно у воду під час варіння додати трохи шафрану. Але не перестарайся – інакше плов вийде яскраво-помаранчевим і буде неприємним на смак. Будь-яку спецію потрібно додавати зовсім трохи, до того ж жовтого кольору плову може надати морква і куркума.Mar 19, 2018
Шафран надає страві яскравий жовтий колір і пряно-пекучий смак. Але додавати його слід зовсім небагато, інакше страва вийде дуже гіркою. Практично, кожен рецепт приготування плову містить ще й перець.
Солодка паприка дарує гарний колір готовій страві та підкреслює смак м’яса. Коріандр робить страву глибшою і складнішою, надаючи їй пряного аромату. Куркума також відповідає за гарний колір і пряний смак, а перець чилі надає готовому плову ту саму східну гостринку.
При приготуванні плову використовуються переважно ріпчаста цибуля і цибуля-порей. Унаслідок складних процесів, що відбуваються в цибулі під час пасерування в розпеченому жирі, цукор, що міститься в ній, карамелізується і набуває коричневого кольору, завдяки якому плов набуває особливого кремувато-коричневого відтінку.