Для того, щоб фарш був соковитішим, іноді додають колотий лід або бульйон. Особливо це допомагає, якщо м’ясо недостатньо жирне. Це легкий, дієтичний спосіб зробити фарш соковитішим, не перевантажуючи жирним м’ясом. Будь-які овочі, нарізані дрібно або натерті на тертці, додаватимуть соковитості.
Яйце можна додавати завжди, коли у вас вийшов сухий фарш. Якщо фарш вийшов рідким, додайте в нього товчену відварену картоплину або перемелену скоринку хліба. Найідеальнішим варіантом для м’ясного фаршу вважається поєднання свинини та яловичини в рівних пропорціях. Тоді він буде соковитим і ніжним.
З фаршем добре поєднуються прянощі. Їхній вибір залежить від того, який тип м’яса було використано. Універсальною приправою можуть стати такі варіанти, як хмелі-сунелі, каррі, куркума. Також класичним поєднанням є сіль і свіжомелений чорний перець.